KAPELLEN – Ter gelegenheid van de Dag van de Wetenschap pakten Patricia Ceysens van WeWatt en An Meersman van Scanbie zondag uit met een digitale fietservaring. Door al fietsend energie op te wekken, kon je jezelf virtueel door Kapellen bewegen. 

Al fietsend energie opwekken, terwijl je in virtual reality, met een VR-bril, het bosrijke parcours van de spoorfietsen tussen Kapellen en Brasschaat aflegt. Het leek wel een scène uit een sciencefictionfilm wat zich zondag in het kantoor van Scanbie in Kapellen afspeelde. Naar aanleiding van de Dag van de Wetenschap zette het bedrijf de mogelijkheden van virtual en augmented reality in de kijker.

“Met Scanbie scannen, ontwerpen en virtualiseren we gebouwen en producten”, zegt CEO An Meersman. “We maken het op die manier mogelijk om virtueel doorheen een gebouw te wandelen of een beurs te bezoeken. Dat hebben we in het verleden al gedaan met onder meer de oude Handelsbeurs en Technopolis. Deze keer hebben we een digitale kopie gemaakt van een stukje tussen Kapellen en Brasschaat.”

Voor de gelegenheid sloeg Meersman de handen in elkaar met een andere vrouwelijke innovator, Patricia Ceysens en haar bedrijf WeWatt. “Wij ontwikkelen en produceren energiefietsmeubilair”, legt ze uit. “Zo laten we gebruikers al fietsend op efficiënte wijze groene stroom genereren. Met de opgewekte energie laten we vandaag verlichting branden ter ondersteuning van de zorg.”

Source: https://www.hln.be/kapellen/vrouwelijke-innovators-zorgen-voor-digitale-fietservaring~a86c2368/

Copyright 2021 © WeWatt